Geraldo de Vasconcelos

Braziliaan, geboren te Jataí, deelstaat Goiás, op 24 juni 1984. Afkomstig uit een familie van militairen, heeft hij zeven jaar lang op een Militaire School gezeten. Hij studeerde rechten in Recife en specialiseerde zich in rechtsfilosofie, toen hij in 2006 door het werk van Thomas van Aquino diep geraakt werd. Dat was een keerpunt in zijn leven.
Gekomen in 2008 naar Nederland, werd hij lid van het Oratorium van de heilige Philippus Neri, een in de 16e eeuw gestichte Italiaanse congregatie binnen de R.K. Kerk, die zich wijdt aan de geestelijke opvoeding van volwassenen en de bevordering van de christelijke cultuur. Afgestudeerd in filosofie en theologie, is hij in 2017 priester geworden.
Woonachtig en werkzaam in Maastricht, kapelaan van de H. Martinusparochie te Wyck, begeleider van de ThinkThing, een ‘philosophy club’ voor universitaire studenten die maandelijks samenkomen.

Boeken van deze auteur

1 boek
Silêncio pedra & flor
Het gedicht Stilte, steen & bloem is ontstaan uit verlangen naar een antwoord op de onbeantwoorde vraag die de mens is voor zichzelf. Een lyrische monoloog waarin dingen, personen en plaatsen ee...