Nicole Bolton

Nicole Bolton, 1974 Heerlen. Haar eerste camera was een kleine compacte Canon IXUS Z70. Het fotografie virus is sinds het fotograferen met deze camera toegeslagen. Begin 2014 sloot ze de opleiding beroepsfotograaf van de NHA succesvol af. ‘De Canon is altijd mijn trouwe compagnon gebleven, nu in de vorm van een spiegelreflexcamera. Verhalende fotografie met sfeer en het maken van een sprekend portret vind ik een grote uitdaging. Het werk van o.a. Gregory Crewdson inspireert me hierbij enorm.’ In juni 2012 won ze in de categorie ‘beweging’ van een door Cultuurpark Heerlen georganiseerde fotowedstrijd de eerste prijs. In september 2015 hield ze haar eerste foto- expo in ’t Blauwe Huis met als titel “Droomstation”. Al een paar jaar fotografeert ze tijdens het Park City Live festival. Sinds 2015 ook voor Stichting Heerlen Jazz. Een mooie combinatie want muziek is haar andere passie.
Eind maart 2017 verscheen haar eerste boek, een fotoboek over Stephanie & Esther, in samenwerking met Ad Fransen die hiervoor prachtige verhalen schreef.

Boeken van deze auteur

1 boek
Een sprookje uit de Limburgse heuvels in 57 foto's en 21 verhalen
Als Fons door zijn vrouw verlaten is komt hij in een café Stephanie tegen, in een vroeger leven Stefan. De ontmoeting geeft voor Fons de doorslag om zich voortaan ook in vrouwenkleren te tooien....