Jezelf blijven ontwikkelen

Het verhaal van Hamit Karakus

Auteur: Dick Gebuys

Hamit Karakus (1965) werd geboren in Kırşehir in Turkije. Hij groeide op in Steenwijk, waar hij zijn LBO-diploma haalde. In de jaren ’80 viel hij al snel op in zijn werk als politieman in Rotterdam. Daarna maakte hij kort carrière in de vastgoedsector. Na de nederlaag in de verkiezingen van 2002, werd hij gevraagd binnen de PvdA Rotterdam, vanaf 2006 tot 2014 was hij voor die partij wethouder en loco-burgemeester in de Maasstad. Toen de verkiezingen van dat jaar niet goed afliepen vertrok Karakus uit de actieve politiek en werd hij Directeur van Platform31.

Dit boek vertelt zijn levensverhaal, zoals hij het in vele gesprekken vertelde aan de schrijver van dit boek, Dick Gebuys. Het verhaal van iemand die geen uitdaging uit de weg ging die het leven hem bood en die de lessen die hij daaruit trok meenam op zijn levenspad om daaruit een positieve kijk op dat leven af te leiden. En een visie op onze maatschappij en de politiek, die heel erg bij deze tijd past. Het verhaal van iemand die alle kansen greep om zich te ontwikkelen. En die zich steeds is blijven ontwikkelen.

Hamits verhaal is lesmateriaal voor al degenen die de mond vol hebben van integratie. Het biedt ook hoop voor al die jongeren die de steile lad­ders van onze samenleving beklimmen. Het kan maar je moet het wel echt willen. Hamit deed dat en hij zij geprezen. Lees en leer!

ISBN: 9789079226641|Pagina's: 288|softcover