Wat voorafgaat wordt vervolgd

Auteur: Benoit Wesly

Na Het Paradijs kent vele gezichten (2002) en Nothing New (2008) als student handbook - o.a. bedoeld voor zijn pupillen van The Missouri Valley College (VS) waar hij jaarlijks minimaal een collegereeks verzorgt - verschijnt nu van de hand van Benoit Wesly Wat voorafgaat wordt vervolgd.
Wesly’s jarenlange betrokkenheid bij de lokale Maastrichtse, de Limburgse en de Nederlandse politiek, zijn lidmaatschap van tal van nationale en internationale maatschappelijke organisaties én natuurlijk een geslaagde internationale als zakenman, zorgen voor een brede ijk op de mensen en de wereld. Die krijgt een extra achtergrond doordat de in 1945 geboren Benoit Wesly lid is van een in de Tweede Wereldoorlog nagenoeg volledig uitgemoorde Joodse familie. Het jarenlange voorzitterschap van de Limburgse joodse gemeenschap en zijn functie van honorair consul van Israël in Limburg zijn daaraan rechtstreeks te koppelen.
Maar Benoit Wesly is ook nog eens een geboren verteller. Dat alles heeft zijn neerslag gevonden in dit boek waarover de cartoonist Ruben L. Oppenheimer aan Wesly meldt:
‘Je hebt jezelf stevig neergezet – en zo ken ik je ook wel – maar het is een integer verhaal. Weten en laten zien wat je waard bent, worden afgewisseld met zelfspot en zelfrelativering. En die tegengestelde of elkaar aanvullende en afwisselende elementen kabbelen op een lekkere manier op en neer.’

De vijf prenten die Ruben L. Oppenheimer naar aanleiding van de boektekst vervaardigde, zijn als een apart hoofdstuk in Wat voorafgaat wordt vervolgd opgenomen en maken het geheel alleen maar kleurrijker.

ISBN: 9789090381572|Pagina's: 256|