Fotobank

Retour Natzweiler - Jos Schoenmakers
De foto's zijn gemaakt door Harrie Muijtjens en Marjet
Dagblad De Limburger
Sfeerfoto's tijdens het werk. Af en toe zet ik er eentje bij.
Het was een geweldige drukte in Museum Land van Valkenburg . Afgelopen zondag werd daar het langverwachte boek "Limburg door vreemde oogen" door Antoine Jacobs en Harrie Leenders gepresenteerd. Camille Oostwegel Sr. mocht uit handen van Sarah Meers, dochter van Harrie Leenders, het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Harrie zou trots zijn.
In het Museum Land van Valkenburg presenteerde Jan Schurgers zijn nieuwe roman De witte kamer.
Het was een gezellige drukte met boeiende toespraken door Ivo Senden, wethouder Jan Vermeer en door Jan zelf. De sfeerfoto's zijn gemaakt door Ben Patelski.
19 december. De presentatie van het langverwachte "Gevallen land" door Ivo Senden.
De feestelijke presentatie vond plaats in Bioscoop Vue te kerkrade.
Gevallen land beschrijft een toekomst waarvan we hopen dat het nooit werkelijkheid wordt.
Het was een aangename middag met Wiel Kusters in boekhandel Leeskunst.
Onlangs verscheen de historische roman over Rolduc 'Heil uit de diepte' van Hub van Wersch. De presentatie hiervan vond plaats in de prachtige Rococo-bibliotheek te Rolduc. Verder is het boek nog onder de aandacht gebracht in boekhandel Leeskunst in Kerkrade en in boekhandel Haasbeek in Alphen a/d Rijn.
Nu hiervan een verslag in één fotocompilatie. De foto's gemaakt op de drie locaties staan in chronologische volgorde.
Een paar weken geleden werd de dichtbundel 'Oud licht' van Paul Hermans gepresenteerd in boekhandel De Tribune in Maastricht. Nu zijn er een paar sfeerfoto's die ik u niet wil onthouden. De foto's zijn gemaakt door Ruud Koek. Het was een gezellige drukte.
Zondagmiddag 6 oktober vond de boekpresentatie 'De geur van kolen' plaats in Schunck* Glaspaleis. Geschatte opkomst ongeveer 250 mensen. Het is nog heel gezellig geworden.
Een gezellige presentatie in de Gerardus-zaal van klooster Wittem. De foto's zijn gemaakt door Anne-Marie Pleijsier.
Zaterdag 30 november hebben we in Schunck/glaspaleis te Heerlen het nieuwe boek van François Van Gehuchten gepresenteerd. Leuke opkomst, mooie speech door de schrijver. Daarna iedereen aan de wijn of fris.
In boekhandel 'Bij Het Raethuys' in Heerlen vond op zaterdag 2 juni de presentatie plaats van het boek 'De Hondenstrontvreter'. Het eerste exemplaar is aangeboden aan burgemeester Paul Depla. Fré Videler signeert op geheel eigen wijze... Het was een gezellige drukte.
Op 30 maart 2013 vond in de Dautzenbergstraat, 'zijn' straat, de onthulling plaats van de plaquette ter nagedachtenis en eerbetoon aan de Heerlense schrijver J.M. Dautzenberg. Deze plaquette was in het jaar 1908 geplaatst aan de gevel van het toenmalige gemeentehuis, ter herinnering aan zijn 100ste geboortejaar. Na vele omzwervingen heeft het hopelijk nu zijn definitieve plaats. De foto's zijn van Leonie Robroek.
Een bescheiden impressie van de presentatie van een groots boek. Foto's gemaakt op 2 november in BiblioRura te Roermond. leonie Cornips neemt het eerste exemplaar in ontvangst